Recipharm

Recipharm avnoterades från börsen den 5 mars 2021

Tack och hej Recipharm (och välkommen åter)

Det här är en personlig betraktelse av hur jag ser på framväxten av Recipharm som ett av de ledande bolagen inom kontraktstillverkning av läkemedel, tillvaron på börsen, avnoteringen och lite om resan som de tålmodiga aktieägarna missar. Men jag önskar de nya ägarna all lycka och hoppas att Recipharm återvänder till börsen längre fram. Jag tror att det kommer vara intressant läsning även för dem som inte är särskilt intresserade av just Recipharm!

Aktieanalyser

Kommentarer

Recipharm om Recipharm

Introduktion till Recipharm

Om Recipharm

Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 5 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag.

Bolaget omsätter cirka 6 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverkningsanläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Segment

Manufacturing Services – Sterile Liquids

Segmentet Sterile Liquids omfattar tillverkning av produkter på uppdrag av läkemedelsföretag och inkluderar sterila teknologier såsom injektionslösningar i vialer och ampuller, frystorkning och blow fill seal-produkter (BFS).

Manufacturing Services – Solids & Others

Segmentet Solids & Others omfattar tillverkning av produkter på uppdrag av läkemedelsföretag och inkluderar tabletter, kapslar, halvfasta beredningar och icke-sterila vätskor.

Development & Technology

Segmentet Development & Technology tillhandahåller olika farmaceutiska utvecklingstjänster. Därutöver finns patent, teknologier och produkträttigheter som hanteras av Recipharm, samt försäljning av egna produkter till distributörer och partners.

CDMO-marknaden

CDMO-företag som Recipharm förser läkemedelsbolag med olika tillverknings- och utvecklingstjänster, till exempel att hantera en produkts övergång från laboratoriemiljö till fullskalig kommersiell tillverkning. Att lägga ut tillverknings- och utvecklingstjänster gör att läkemedelsbolagen kan fokusera på sin kärnverksamhet såsom forskning, utveckling och marknadsföring, och avsevärt minska sina kostnader, risker och den tid det tar att få ut nya produkter på marknaden.

Dessutom kan CDMO-företag erbjuda specialiserad sakkunskap, expertis och teknologi. I en värld med allt större komplexitet i leverantörskedjan är CDMO-företag väl rustade att samla, utveckla och hantera de senaste teknologierna.

[vc_video link=”https://youtu.be/pAbKcqkYMkM”][vc_video link=”https://vimeo.com/272344569″][vc_video link=”https://vimeo.com/200330317″][vc_video link=”https://youtu.be/HtENsRJndBI”]

Recipharm logo png logotype

Analytiker

Björn Olander

Bolagsfakta

Lista: Nasdaq Stockholm (Mid)
Ticker: RECI B

Ledning
CEO: Thomas Eldered
CFO: Tobias Hägglöv

Styrelse
Lars Backsell (ordf.)
Marianne Dicander Alexandersson
Carlos von Bonhorst
Anders G. Carlberg
Thomas Eldered
Helena Levander
Eva Sjökvist Saers
Ashwini Kakkar

Senaste rapporterna

Senaste kvartalsrapporten: 4Q20
Senaste årsredovisningen: 2019

Rapportkalender

1Q21: 2021-05-06
2Q21: 2021-07-23
3Q21: 2021-11-04

Största aktieägarna

Ägare Kapital Röster
Thomas Eldered 15.1% 37.9%
Lars Backsell 10.6% 36.4%
Första AP-fonden 6.7% 2.3%
Fjärde AP-fonden 5.5% 1.9%
AMF Pension & Fonder 4.7% 1.6%
Lannebo Fonder 4.2% 1.5%
Samson Rock Capital LLP 4.0% 1.4%
Didner & Gerge Fonder 3.2% 1.1%
Handelsbanken Fonder 2.9% 1.0%
Invesco 2.8% 1.0%

Källa: Holdings (2021-01-25)

Externa länkar

Hemsida: www.recipharm.com
Avanza: Länk till Avanza
Nordnet: Länk till Nordnet
Insynshandel: Länk till FI

[vc_wp_rss items=”6″ options=”show_summary,show_date” title=”Pressmeddelanden” url=”http://news.cision.com/se/recipharm-ab/ListItems?format=rss”]

Läs mer om bolag, hälsovårdsektorn och aktiemarknaden!

  • Du hittar fler av de bästa bolagen i hälsovårdssektorn här.
  • Mer och sektorn och vilka bolag som “hör ihop” hittar du här.
  • Är du generellt intresserad av börs och investeringar kan du läsa mer här.
  • Du som gillar bloggar hittar Murgats Blogg här.
  • Prenumerera gärna på Murgatas mailutskick här.
  • …och visst följer du väl Murgata på sociala medier som du hittar här?