Murgata och sociala medier

Murgata känner sig mest hemma här på sajten Murgata.se och det är här allt material publiceras först. Av flera skäl har kommer inga diskussioner eller externa inlägg förekomma här.

Twitter och Facebook

Nedanstående är exempel på det senaste innehållet, men se till att gå in på Twitter eller Facebook om ni vill läsa mer. Twitter är bäst på Twitter och Facebook är bäst på Facebook!

Anmäl dig till E-maillistan!

Murgata är återhållsamma med att skicka mail. Vi kommer till exempel inte skicka dagliga pliktskyldiga kommentarer om marknaden eller sektorn. Det finns det tillräckligt många andra som gör. Vår filosofin är att vi mailar när vi har något intressant att berätta och som vi tror att du uppskattar att få. Självklart kan du när som helst avanmäla dig.

Tipsa gärna andra, dela och gilla så fler får upp ögonen för Murgata och alla intressanta bolag inom hälsovårdssektorn!

Anmäl dig här!

Twitter: @MurgataER

Twitter är ett utmärkt forum för aktier eftersom det är snabbt och möjliggör relativt informella diskussioner. Den som har intressanta frågor får ofta intressanta svar. Murgata kommer dock inte ge sig in i diskussioner kring estimat, värdering och hur man ska se på aktier som vi inte har officiell bevakning av.

Följ oss här: https://twitter.com/MurgataER/

Facebook: MurgataER

På Facebook finns naturligtvis ett stort antal personer som är intresserade av aktier. Åtminstone initialt kommer Murgatas graden av interaktion vara begränsat på Facebook. Det återstår att se hur det utvecklar sig, men om inte annat är det ett smidigt forum att dela artiklar och tipsa andra om att de finns att läsa.

Här finns vi på Facebook: https://www.facebook.com/MurgataER/

Murgata Equity Research

Murgata Equity Research är inriktat på aktieanalys av bolag inom hälsovårdssektorn (life science, medicinsk teknik, läkemedel, biotech, diagnostik med mera). Vi hjälper bolag och investerare att hitta och förstå varandra. English version: Murgata is dedicated to equity research of Swedish companies in the Healthcare sector. We help investors and companies to find and understand each other.
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2019/06/08 @ 16:15
Köprekar: Positivt eller negativt?

Vi genomförde en liten undersökning på Twitter om attityder till aktier som enbart har köprekommendationer från analytikerna.

Bara 3% tyckte att aktier med 100% köprekar var potentiella köpkandidater. Men är de säljkandidater?

Som vanligt är inte verkligheten så enkel, men så här kan man resonera! 👇

Håller du med?
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research shared a link.2019/05/23 @ 16:26
It is fair to say this man knows his job. After nearly 50 years of working at Elos Medtech in Timmersdala, Sweden, Knut Johansson is now ready to retire. I met up with him to listen to old stories, new plans, and memories from the past. Hi, Knut! You have been working at Elos Medtech …
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2019/05/10 @ 15:08
Nu är det snart dags för första (!) mailutskicket!

Man har kunnat anmäla sig länge, men än så länge har inget skickats. Det blir fånigt att skicka glest och jag vill inte skicka skräp.

Men nu är det mycket intressant på gång - kolla mer och prenumerera!
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research shared a link.2019/05/09 @ 23:46
While other manufacturers provide hybrid bases of various collar heights, we have decided to provide one height. Why you may wonder? Do not dentists need to have different heights to create customized restorations? The answer is simply no. Reduce stock and save money as well as storage space Elos Me...
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2019/05/08 @ 16:29
Kul och händelserik rapportvecka så här långt!

Hittills har Murgata skickat ut rapportkommentarer på:
Boule
Cellavision
Biogaia
C-RAD

Arjo har inte kommenterats - än så länge i alla fall!

Morgondagens rapporter:
RaySearch
Bactiguard
Camurus
AddLife

Här finns en länk till rapportkalendern där man i sin tur hittar länkarna till rapportkommentarerna.

Den uppdateras löpande. Exempelvis med AddLife's rapport som jag precis upptäckte släpps klockan 14 imorgon torsdag, men de har telefonkonferens på fredag.
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2019/05/08 @ 10:55
C-RAD: Rapportkommentar

Försäljningen växte med 40% i Q1, men orderingången minskade pga en stor order förra året.

Resultatet på EBIT-nivå förbättrades till 1.2 (-4.7) SEKm och det var fjärde kvartalet i rad med lönsamhet på den nivån.

Läs kommentaren!