Murgata och sociala medier

Murgata känner sig mest hemma här på sajten Murgata.se och det är här allt material publiceras först. Av flera skäl har kommer inga diskussioner eller externa inlägg förekomma här.

Twitter och Facebook

Nedanstående är exempel på det senaste innehållet, men se till att gå in på Twitter eller Facebook om ni vill läsa mer. Twitter är bäst på Twitter och Facebook är bäst på Facebook!

Anmäl dig till E-maillistan!

Murgata är återhållsamma med att skicka mail. Vi kommer till exempel inte skicka dagliga pliktskyldiga kommentarer om marknaden eller sektorn. Det finns det tillräckligt många andra som gör. Vår filosofin är att vi mailar när vi har något intressant att berätta och som vi tror att du uppskattar att få. Självklart kan du när som helst avanmäla dig.

Tipsa gärna andra, dela och gilla så fler får upp ögonen för Murgata och alla intressanta bolag inom hälsovårdssektorn!

Anmäl dig här!

Twitter: @MurgataER

Twitter är ett utmärkt forum för aktier eftersom det är snabbt och möjliggör relativt informella diskussioner. Den som har intressanta frågor får ofta intressanta svar. Murgata kommer dock inte ge sig in i diskussioner kring estimat, värdering och hur man ska se på aktier som vi inte har officiell bevakning av.

Följ oss här: https://twitter.com/MurgataER/

Facebook: MurgataER

På Facebook finns naturligtvis ett stort antal personer som är intresserade av aktier. Åtminstone initialt kommer Murgatas graden av interaktion vara begränsat på Facebook. Det återstår att se hur det utvecklar sig, men om inte annat är det ett smidigt forum att dela artiklar och tipsa andra om att de finns att läsa.

Här finns vi på Facebook: https://www.facebook.com/MurgataER/

Murgata Equity Research

Murgata Equity Research är inriktat på aktieanalys av bolag inom hälsovårdssektorn (life science, medicinsk teknik, läkemedel, biotech, diagnostik med mera). Vi hjälper bolag och investerare att hitta och förstå varandra. English version: Murgata is dedicated to equity research of Swedish companies in the Healthcare sector. We help investors and companies to find and understand each other.
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research shared a post.2019/04/18 @ 11:37
INTERIM REPORT 1 JANUARY– 31 MARCH 2019
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2019/04/17 @ 13:43
Murgatas rapportkalender för kvalitetsbolagen i Hälsovårdssektorn!

🔹 Tider för rapportsläpp och telefonkonferenser
🔹 Länkar till rapportkommentarer (de nya och de från Q4)
🔹 Uppdateras löpande

Om inte ny startsida, så iaf värt att bookmarka? 😎
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2019/04/10 @ 8:55
*** Elos Medtech: Defensivt kvalitetsbolag på offensiven ***

Vi höjer vårt motiverade värde till SEK 115 (100), vilket motsvarar 46% uppsida.

Vi räknar med betydande resultatförbättringar efter ambitiösa satsningar och kostnadskontroll.

Läs analysen!
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2019/04/01 @ 19:00
Nu kör vi en Hälsokontroll av hälsovårdssektorn med fokus på Murgatas fokusbolag!

In a nut shell:
Starkt Q1, men till stor del drivet av ett svagt Q4

Läs mer och kolla in rapportkommentarerna!
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2019/03/18 @ 9:18
Nu har jag lyssnat på P1-dokumentären Kaliber som handlar om GHP Specialty Care.

Förenade Arabemiraten har så klart bedrövliga lagar med svenska mått mätt eftersom de bygger på sharia. Sex utanför äktenskapet är till exempel straffbart. Därmed riskerar ogifta kvinnor som föder barn att gripas.

GHP har gjort framsteg i vården av bland annat gravida. Dels kvalitetsmässigt och dels med attityder som går i västerländsk riktning. Men de har ju så klart inte kunnat ändra på sharialagarna och de bedriver offentligt finansierad sjukvård.

Programmet kritiserar egentligen sharialagarna, men vinklingen är att GHP inte lyckats förändra tillräckligt mycket.

GHP har tagit vården i rätt riktning (från ett extremt utgångsläge). Personligen tror jag att man kan hitta exempel från svensk sjukvård i Sverige som går i motsatt riktning,

Den här typen av journalistik brukar aktiemarknaden se igenom, men det kanske blir en medial shit storm som pågår ett tag.

Nästa vecka blir det en uppföljning av konsekvenserna av den förda politiken. Vi får se om drevet mot GHP fortsätter eller om de kritiserar sharialagarna.

Pressmeddelande från GHP:
https://news.cision.com/se/ghp-specialty-care-ab/r/klargorande-information-om-ghp-s-verksamhet-i-ajman--forenade-arabemiraten,c2765058

Här är länken till Kaliber (34 minuter):
https://sverigesradio.se/avsnitt/1253610
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research shared a post.2019/03/11 @ 9:30
#TeamElosMedtech is looking forward to meeting you at the 2019 International Dental Show (IDS) this week! Pop by our booth and we will tell you all about our Open Digital Workflow, show you exciting 3D and animation videos and hand out useful ideas, guides and tips. And we do of course have a competition where you can win great prizes. See you in our booth in Hall 11.2 | Stand S053! #IDS2019 #IDSCologne #Dental #Implants #DentalShow #IDS #Cologne #Germany #ElosDental #ElosMedtech