Murgata och sociala medier

Murgata känner sig mest hemma här på sajten Murgata.se och det är här allt material publiceras först. Av flera skäl har kommer inga diskussioner eller externa inlägg förekomma här.

Twitter och Facebook

Nedanstående är exempel på det senaste innehållet, men se till att gå in på Twitter eller Facebook om ni vill läsa mer. Twitter är bäst på Twitter och Facebook är bäst på Facebook!

Anmäl dig till E-maillistan!

Murgata är återhållsamma med att skicka mail. Vi kommer till exempel inte skicka dagliga pliktskyldiga kommentarer om marknaden eller sektorn. Det finns det tillräckligt många andra som gör. Vår filosofin är att vi mailar när vi har något intressant att berätta och som vi tror att du uppskattar att få. Självklart kan du när som helst avanmäla dig.

Tipsa gärna andra, dela och gilla så fler får upp ögonen för Murgata och alla intressanta bolag inom hälsovårdssektorn!

Anmäl dig här!

Twitter: @MurgataER

Twitter är ett utmärkt forum för aktier eftersom det är snabbt och möjliggör relativt informella diskussioner. Den som har intressanta frågor får ofta intressanta svar. Murgata kommer dock inte ge sig in i diskussioner kring estimat, värdering och hur man ska se på aktier som vi inte har officiell bevakning av.

Följ oss här: https://twitter.com/MurgataER/

Facebook: MurgataER

På Facebook finns naturligtvis ett stort antal personer som är intresserade av aktier. Åtminstone initialt kommer Murgatas graden av interaktion vara begränsat på Facebook. Det återstår att se hur det utvecklar sig, men om inte annat är det ett smidigt forum att dela artiklar och tipsa andra om att de finns att läsa.

Här finns vi på Facebook: https://www.facebook.com/MurgataER/

Murgata Equity Research

Murgata Equity Research är inriktat på aktieanalys av bolag inom hälsovårdssektorn (life science, medicinsk teknik, läkemedel, biotech, diagnostik med mera). Vi hjälper bolag och investerare att hitta och förstå varandra. English version: Murgata is dedicated to equity research of Swedish companies in the Healthcare sector. We help investors and companies to find and understand each other.
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2018/07/16 @ 11:56
Rapportkommentaren på Biotage är ute nu!

9% underliggande tillväxt och den rapporterade blev 20% mha förvärv och valuta. I kombination med marginalexpansion lyfte det EBIT till 50 (37) SEKm i Q2.

God utveckling och/men utan särskilt mycket dramatik!
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2018/07/10 @ 10:44
Dags för rapportsäsong!
Murgata har sammanställt en rapportkalender (inkl tider för rapportsläpp och telefonkonferens) för våra 24 fokusbolag inom hälsovårdssektorn.

Tips: Läs Q1-kommentarerna inför Q2-rapporterna.

In och läs helt enkelt och dela gärna!
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2018/07/06 @ 16:09
För dem av er som även håller till på LinkedIn har jag precis publicerat lite mer bakgund till Murgata.

Trevlig helg - njut av sommaren!

/Björn Olander
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2018/06/21 @ 9:18
Elos Medtech – Trogen partner med många relationer

Vi tar upp bevakning av Elos Medtech med ett motiverat värde på SEK 100 per aktie. Elos är ett av bolagen som vinner på den pågående omstruktureringen bland globala medtech-bolag. Ett par faktorer har pressat aktien senaste åren, men nu investerar bolaget och förbereder sig på att ta nästa steg. Vi tror att det även gäller aktien!

Läs analysen som är en grundlig genomgång av bolaget och vad vi tror om framtiden!
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2018/06/01 @ 9:01
Rapportkommentaren för Elekta är ute nu. Orderingången ökade 10% i lokala valutor, men försäljningen var oförändrad (i lokala valutor).
EBITA-marginalen expanderade på ett imponerande sätt.

Läs kommentaren!
Murgata Equity Research
Murgata Equity Research2018/05/29 @ 9:47
Stark rapport från Sectra!
Bra försäljning. Orderingången växte kraftigt, men hade enkla jämförelsetal.
EBIT-marginalen lägre eftersom Imaging IT hade lägre marginal i Q4 än förra året, men förlustområden blev lönsamma.

Läs kommentaren!