Hansa Biopharma

Sex bolag i Hälsovårdssektorn flyttades upp 2021, men det hade blivit nitton om urvalet hade gjorts vid årsskiftet.

Sex Hälsovårdsbolag flyttas upp 2021 (det hade kunnat vara 19)

Från och med årsskiftet flyttades sex bolags aktier i Hälsovårdssektorn upp till ett segment för högre börsvärde. Ett från Mid Cap till Large Cap och sex från Small Cap till Mid Cap. Bara ett bolag flyttas från Mid Cap till Small Cap. Hade fördelningen gjorts vid årsskiftet istället hade det varit 19 bolag. Dels för att många aktier gått starkt i slutet av året och dels för att tröskeln sänkts på grund av valutarörelser (gränsen är satt i Euro).

Aktieanalyser

Kommentarer

Kapitalmarknadsdag 29 oktober 2020

Här finns en länk till presentationen i pdf-format.

Här kan du se kapitalmarknadsdagen

Hansa Biopharma om Hansa Biopharma

Introduktion till Hansa Biopharma

Hansa Biopharma hette tidigare Hansa Medical. Beslutet fattades av en extrastämma den 11 december 2018 och aktien fick det nya namnet den 18 december.

VD Søren Tulstrup motiverade bytet med uttalandet:
“Hansa Biopharma tydliggör vårt fokus på utveckling och kommersialisering av biologiska läkemedel, biopharmaceuticals. Detta tydliggörande av vår profil är speciellt viktigt för den fortsatta internationaliseringen av vår verksamhet och vår investerarbas.”

Hansa Biopharma i korthet

Hansa Biopharma är ett biopharmabolag som utvecklar innovativa immunmodulerande enzymer för behandling i samband med organtransplantation och akuta autoimmuna sjukdomar.

Bolagets läkemedelskandidat imlifidase, ett enzym (IdeS) som eliminerar IgG-antikroppar, är i långt framskriden klinisk utvecklingsfas för behandling av njurtransplantationspatienter, med potential även vid transplantation av andra organ och vävnader samt akuta autoimmuna sjukdomar.

I Hansas utvecklingsportfölj finns även ytterligare lovande läkemedelsprojekt, bland annat NiceR där bolaget utvecklar nya enzymer för eliminering av immunglobuliner för upprepad dosering vid autoimmuna skov och onkologi. Hansa Biopharma är baserat i Lund

Läkemedelskandidater och produkter

Imlifidase är ett enzym i långt framskriden klinisk utvecklingsfas som specifikt klyver immunoglobulin G (IgG). Vår kliniska utvecklingsstrategi utgår ifrån imlifidases egenskap att snabbt och effektivt eliminera IgG-antikroppar för att behandla patienter som har utvecklat patogena IgG-antikroppar. Eliminering av IgG-antikroppar med imlifidase är en helt ny och innovativ verkningsmekanism för behandling av IgG-medierade sjukdomar.

NiceR är ett program för utveckling av innovativa IgG-inaktiverande läkemedelskandidater för upprepad dosering, vilket kan komma att bredda användningen av IgG-eliminerande enzymer för behandling av relapserande autoimmuna sjukdomar samt inom onkologi.

EnzE är ett prekliniskt forsknings- och utvecklingsprogram där kombinationen av godkända antikroppsbaserade cancerbehandlingar och IgG-modulerande enzymer undersöks. Prekliniska resultat visar att effekten av idag tillgängliga antikroppsbaserade cancerbehandlingar potentiellt kan ökas med hjälp av IgG-modulerande enzymer.

HBP-analys är en ny diagnostikmetod för att förutse svår sepsis hos patienter med symptom på infektion. Metoden har utvärderats i två kliniska studier och finns tillgänglig på marknaden. HBP-analys är utlicensierat till UK-baserade Axis-Shield Diagnostics med royalty-rättigheter till Hansa.

Upptäckten av imlifidase

Christian Kjellman
SVP, Chief Scientific Officer

Hansa logo png logotype

Analytiker

Björn Olander

Bolagsfakta

Lista: Nasdaq Stockholm (Mid)
Ticker: HNSA

Ledning
CEO: Søren Tulstrup
CFO: Donato Spota
IR: Klaus Sindahl

Styrelse
Ulf Wiinberg (ordf.)
Birgit Stattin Norinder
Anders Gersel Pedersen
Andreas Eggert
Eva Nilsagård
Mats Blom

Rapportkalender

4Q20: 2021-02-02
1Q21: 2021-04-22
2Q21: 2021-07-15
3Q21: 2021-10-21

Senaste rapporterna

Senaste kvartalsrapporten: 3Q20
Senaste årsredovisningen: 2019

Största aktieägarna

Ägare Kapital Röster
Nexttobe AB 13.9% 14.3%
Invesco 6.1% 6.3%
Thomas Olausson 4.0% 4.2%
Avanza Pension 3.7% 3.9%
Hansa Biopharma AB 3.4% 0.4%
Gladiator 2.8% 2.9%
Fjärde AP-fonden 2.7% 2.8%
Vanguard 2.3% 2.3%
Swedbank Robur 2.2% 2.2%
ClearBridge 1.7% 1.7%

Källa: Holdings (2020-01-18)

Externa länkar

Hemsida: hansabiopharma.com
Avanza: Länk till Avanza
Nordnet: Länk till Nordnet
Insynshandel: Länk till FI

RSS Pressmeddelanden

 • Hansa Biopharma ger en verksamhetsuppdatering inkl. vissa finansiella nyckeltal inför JP Morgan Global Healthcare Conference 2021-01-11
  · Aktiviteterna för den kommersiella lanseringen av Idefirix[®] fortgår enligt plan · Patientrekryteringen i de två fas 2-studierna inom AMR och GBS återupptogs i december 2020 · Kassaställning vid årsslutet om 1,4 mdr SEK Lund, 11 januari 2021. Hansa Biopharma, ledare inom immunmodulerande enzymteknik för behandling av sällsynta IgG-medierade sjukdomar offentliggjorde i dag en verksamhetsuppdatering […]
 • Hansa Biopharma presenterar bolaget på J.P. Morgans 39:e årliga hälsovårdskonferens 2020-12-23
  J.P. Morgans hälsovårdskonferens äger rum 11–14 januari 2021 och anses vara det största hälsovårdssymposiet inom life science. Lund, den 23 december 2020. Hansa Biopharma, ledande inom immunmodulerande enzymteknik för behandling av sällsynta IgG-medierade sjukdomar, meddelar idag att bolagets ledning kommer att presentera Hansa Biopharma på J.P. Morgans 39:e årliga hälsovårdskonferens. Presentationen av bolaget kommer att […]
 • Hansa Biopharmas valberedning utsesd 2020-11-02
  Lund den 2 november 2020. Hansa Biopharma meddelade idag att valberedningen har bildats i enlighet med de principer som godkändes av årsstämman den 23 juni 2020 och har följande sammansättning: •    Natalie Berner som representant för Redmile Group  •    Thomas Olausson   •    Jannis Kitsakis som representant för AP4 •    Ulf Wiinberg, styrelseordförande  Styrelseordförande ska […]
 • Hansa Biopharma delårsrapport jan-sep 2020 2020-10-22
  Hansa Biopharma går in i kommersiell fas efter villkorligt godkännande av Idefirix inom EU; Positiva övergripande resultat från prövarinitierad fas 2-studie med imlifidase vid anti-GBM Lund, 22 oktober 2020. Hansa Biopharma, ledaren inom immunmodulerande enzymteknik för sällsynta immunoglobulin G (IgG)-medierade autoimmuna sjukdomstillstånd, offentliggjorde idag sin verksamhetsuppdatering och delårsrapport för perioden januari–september 2020. Höjdpunkter under tredje […]

Läs mer om bolag, hälsovårdsektorn och aktiemarknaden!

 • Du hittar fler av de bästa bolagen i hälsovårdssektorn här.
 • Mer och sektorn och vilka bolag som “hör ihop” hittar du här.
 • Är du generellt intresserad av börs och investeringar kan du läsa mer här.
 • Du som gillar bloggar hittar Murgats Blogg här.
 • Prenumerera gärna på Murgatas mailutskick här.
 • …och visst följer du väl Murgata på sociala medier som du hittar här?