HomeBolagskommentarCellavision: Rapportkommentar Q3 2017

Cellavision: Rapportkommentar Q3 2017

Cellavisions försäljning backade med 11% i Q3

Cellavision minskade försäljningen med 11% i lokala valutor. Den svaga försäljningen sänkte EBIT-marginalen till 16.7 (28.5) procent. Rörelseresultatet nästan halverades till 10.2 (19.4) MSEK. Bolaget tenderar att ha relativt stora svängningar mellan kvartalen, så man bör inte övertolka enskilda kvartal.

Cellavision minskade försäljningen med 10% till 68.3 (74.5) MSEK, vilket motsvarade organisk minskning med 11%.

Cellavision sales
Källa: Cellavison

Bolaget påminner som vanligt om svängningarna mellan kvartalen och att de två föregående kvartalen varit ovanligt starka.

Marginaler

Bruttomarginalen i Q3 var 70.4 (70.1) procent. Bortsett från mindre kvartalsvariationer har den hållit sig förvånansvärt stabil med tanke på normala variationer i produktmix och geografisk mix.

Cellavision bruttomarginal
Källa: Cellavison

EBIT i Q3 minskade betydligt till 10.2 (19.4) MSEK. Den operationella hävstången i Cellavisions affärsmodell innebär att variationen i försäljning för relativt stor inverkan på lönsamheten. EBIT-marginalen backade till 16.7 (28.5) procent.

Cellavision EBIT
Källa: Cellavison

EBIT-marginalens årstakt ligger nu på 29.7% och det är kring de nivåerna den legat under de senaste två åren. Ur den synvinkel är det inte särskilt dramatiskt så länge svagheten i Q3 bara orsakas av normala kvartalsvariationer och inte är en början på en svagare period.

Försäljning per region

Americas: 31.3 (35.3) MSEK; -11%

Cellavision Americas
Källa: Cellavison

EMEA: 15.0 (12.2) MSEK; +23%

Cellavision EMEA
Källa: Cellavision

APAC: 15.0 (20.9) MSEK; -28%

Cellavision APAC
Källa: Cellavision

 

Murgata har för närvarande ingen analysbevakning av Cellavision. Det innebär att vi inte offentliggör våra prognoser och vi har inte heller någon officiell syn på aktien.

Mer information om Cellavision finns på bolagssidan!

Björn Olander
Aktieanalytiker
Murgata Equity Research


Björn Olander äger inte aktier i Bolaget.
Murgatas anställda och andra medarbetare har handelsförbud i instrument relaterade till Bolaget under publiceringsdagen och nästföljande handelsdag.
Murgata har inte erhållit betalning från Bolaget under de senaste 12 månaderna.
Läsaren kan utgå från att Murgata strävar efter att inleda ett samarbete med Bolaget.


Björn Olander
Aktieanalytiker och grundare av Murgata Equity Research. Lång erfarenhet som aktieanalytiker från banker och har jobbat vid flera medtech-bolag. Civilingenjör och teknologie doktor från KTH, kandidatexamen i ekonomi från Stockholms Universitet och kurser från Karolinska Institutet.

Läs om andra bolag

Prenumerera på Substack

Följ Murgata på social medier

201FansLike
421FollowersFollow
4,742FollowersFollow
344SubscribersSubscribe

Prenumerera på mailutskick