HomeBolagskommentarElos Medtech: VD har sagt upp sig

Elos Medtech: VD har sagt upp sig

Elos Medtech: VD har sagt upp sig

Elos Medtechs VD Jan Wahlström har sagt upp sig och kvarstår under uppsägningstiden. Han har gjort stora insatser för bolaget och vi beklagar att han lämnar. Vi ser ingen dramatik i beskedet och han ingen anledning att tro att det har något med verksamheten att göra. Vi beklagar att han valt att lämna bolaget, men anser inte att det bör ha någon större kurspåverkan.

Elos Medtech meddelar idag att VD Jan Wahlström har sagt upp sig. Han har sex månaders uppsägningstid och kommer vara kvar som VD tills den löper ut eller tills de hittar en annan lösning.

Bolaget inleder nu en rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare.

Vi anser att Jan Wahlström har gjort stora insatser för bolaget under de drygt fem åren som han varit VD. Elos har verkligen tagit stora steg framåt under hans tid. Förutom att försäljning och marginaler förbättrats betydligt under hans tid har även organisationen utvecklats för att bli effektivare och mer kundorienterad.

Pandemin slog hårt mot Elos kunder och läget är fortfarande inte normaliserat, men bolaget har hanterat situationen föredömligt. För ett halvår sedan fick Elos en ny stark huvudägare i form av TA Associates. Under sommaren byttes en del styrelseledamöter ut mot deras representanter och före jul lämnade de två sista styrelseledamöterna från “det gamla” Elos, samtidigt som en ny tillsattes.

Vi beklagar att även VD lämnar bolaget, men efter att ha talat med honom ser vi ingen större dramatik i det beskedet. På kort sikt bör det vara hanterbart och vi gör ingen koppling till hur det går för bolaget just nu.

Vi utgår från att styrelsen med tiden hittar en ny VD som är lämpad att leda bolaget framöver. På sätt och vis kommer det bli naturligt att private equity-bolaget TA Associates som nu dominerar styrelsen även hittar en ny person till VD-posten. TA Associates kontrollerar drygt 81% av aktiekapitalet och nästan 66% av rösterna. Vid årsskiftet flyttades aktien upp till Stockholmsbörsens Mid Cap-segment från att tidigare hört till Small Cap.

Sammantaget beklagar vi att VD har sagt upp sig, men vi anser inte att det bör ha någon större inverkan på aktien.

Länk till pressmeddelandet här.


Mer läsning hos Murgata

Kommentarer och analyser släpps först på murgata.se, sedan på Twitter (följ @MurgataER) och därefter på Facebook (följ MurgataER). Vi finns även på Instagram (följ MurgataER). Rapportkommentarer släpps inte på LinkedIn, men följ oss gärna där (länk här).

Björn Olander
Aktieanalytiker
Murgata Equity Research


Björn Olander äger inte och får heller inte äga aktier i Elos Medtech.
Murgata sponsras finansiellt av bolaget för bland annat analysbevakning.
Läs mer om Murgatas hantering av intressekonflikter med mera här.


Björn Olander
Aktieanalytiker och grundare av Murgata Equity Research. Lång erfarenhet som aktieanalytiker från banker och har jobbat vid flera medtech-bolag. Civilingenjör och teknologie doktor från KTH, kandidatexamen i ekonomi från Stockholms Universitet och kurser från Karolinska Institutet.

Läs om andra bolag

Prenumerera på Substack

Följ Murgata på social medier

201FansLike
421FollowersFollow
4,742FollowersFollow
385SubscribersSubscribe

Prenumerera på mailutskick