HomeBolagskommentarSyntheticMR: Rapportkommentar Q1 2017

SyntheticMR: Rapportkommentar Q1 2017

MAGiSK rapport igen!

SyntheticMRs försäljning i Q1 tripplades och den operativa hävstången gör att lönsamheten ökar rejält. Vi lämnar inga prognoser, men bolaget är onekligen inne i en mycket stark period och det mesta talar för att den utvecklingen kommer fortsätta. Vi har ingen officiell syn på aktien.

Försäljningen i Q1 mer än tripplades jämfört med samma period förra året. En fortsatt stark försäljningsutveckling av MAGiC via GE Healthcare är den främsta förklaringen.

SyntheticMR försäljning
Källa: SyntheticMR

Vi konstaterar att försäljningen i Q3 till och med överträffade det mycket starka Q4-kvartalet. Vi offentliggör inte våra prognoser, men det är ju svårt att se varför försäljningen inte skulle lyfta ordentligt även från de här nivåerna. Allt talar för att GE kommer sälja betydligt med framöver, bolaget skriver att försäljning från Philips “börjar komma från lokala säljkontor runt om i världen” och bolaget har tillsammans med Siemens gjort de första pilotinstallationerna.

EBIT i Q1 förbättrades till 3.5 (-1.2) MSEK i Q1. Det förklaras främst av den starka försäljningsutvecklingen. Kostnaderna ökar gradvis och planenligt, men betydligt långsammare än intäkterna.

SyntheticMR EBIT-marginal
Källa: SyntheticMR

Säsongsvariationer och framför allt slagig försäljningsutveckling mellan kvartalen talar för att man utvärderar utvecklingen med rullande 12 månader. Då ser vi tydligt hävstången i affärsmodellen. Bolaget säljer framför allt mjukvara och det gör att de rörliga kostnaderna är förhållandevis obetydliga, men bolaget satsar också på försäljning och marknadsföring för att driva försäljning. Dessutom har bolaget “råd” att satsa i FoU för att investera i framtiden. Bolaget har vänt till lönsamhet och med den “operativa hävstången” i affärsmodellen får det en mycket kraftig inverkan på EBIT-marginalen.

Murgata har för närvarande ingen analysbevakning av SyntheticMR. Det innebär att vi inte offentliggör våra prognoser och vi har inte heller någon officiell syn på aktien.

Björn Olander
Aktieanalytiker
Murgata Equity Research


Björn Olander har ägt aktier i Bolaget i mer än 30 dagar.
Murgatas anställda och andra medarbetare har handelsförbud i instrument relaterade till Bolaget under publiceringsdagen och nästföljande handelsdag.
Murgata har inte erhållit betalning från Bolaget under de senaste 12 månaderna.
Läsaren kan utgå från att Murgata strävar efter att inleda ett samarbete med Bolaget.


 

Björn Olander
Aktieanalytiker och grundare av Murgata Equity Research. Lång erfarenhet som aktieanalytiker från banker och har jobbat vid flera medtech-bolag. Civilingenjör och teknologie doktor från KTH, kandidatexamen i ekonomi från Stockholms Universitet och kurser från Karolinska Institutet.

Läs om andra bolag

Prenumerera på Substack

Följ Murgata på social medier

201FansLike
421FollowersFollow
4,742FollowersFollow
339SubscribersSubscribe

Prenumerera på mailutskick