Elos Medtech: Defensivt kvalitetsbolag på offensiven

Elos Medtech:
Defensivt kvalitetsbolag på offensiven

Vi höjer vårt motiverade värde till SEK 115 (100) efter en bra Q4-rapport med tydliga signaler om ambitiösa satsningar i kombination med kostnadskontroll. Vi justerar upp estimaten och förväntar oss betydande resultatförbättringar under 2019 efter ett par år som påverkats av tillfälliga utmaningar.

Offensiva satsningar transformerar bolaget

Elos Medtech håller på att genomdriva omfattande förändringar som vi tror kommer lyfta bolaget till en ny nivå. Bolaget satsar på utbyggd produktionskapacitet, mer koncernövergripande samordning av såväl försäljning som produktion och satsningar på attraktiva segment. Vi tror att 2019 blir året då de första frukterna av satsningarna kommer skördas.

Q4 i linje med vår prognos men höjda estimat

Försäljningen kom in något över vår prognos i Q4 och justerad EBIT i linje med våra förväntningar. Vi höjer estimaten och förväntar oss fortsatt tillväxt och expanderande marginaler under de kommande åren. Ortopedi växer starkast just nu, Dental är något svagare och det nya sammanslagna segmentet Life Science växer i skuggan av de andra två segmenten.

Vi höjer vårt motiverade värde till SEK 115 (100) per aktie

Aktiekursen har fått sig en törn av tillfälliga utmaningar, men vi anser inte att den reflekterar att bolaget lämnat dem bakom sig. Vi höjer vårt motiverade värde till SEK 115 (100) per aktie (46% uppsida). Vid den nivån skulle Elos handlas till P/E(19E) 20x, vilket är lägre än det historiska genomsnittet. Vår DCF-modell indikerar ett aktievärde på SEK 132 per aktie.

Hämta analysen här!

Mer information om Elos Medtech finns på bolagssidan!

Björn Olander
Aktieanalytiker
Murgata Equity Research


Björn Olander äger inte och får heller inte äga aktier i Elos Medtech.
Murgata sponsras finansiellt av bolaget för bland annat analysbevakning.
Läs mer om Murgatas hantering av intressekonflikter med mera här.


Prenumerera på våra utskick så du inte missar något