HomeAktieanalysElos Medtech: Därför bör investerare inte acceptera budet

Elos Medtech: Därför bör investerare inte acceptera budet

Elos Medtech:
Därför bör investerare inte acceptera budet

Elos befinner sig i en stark period där de underliggande marknaderna återhämtar sig samtidigt som alla tre affärsområden står inför betydande produktionsökningar och lanseringar. TA Associates har lagt ett bud på SEK 215 som vi inte anser speglar de goda framtidsutsikterna.

Budet från TA Associates på SEK 215 är för lågt

Vi räknar med att aktieägare som inte accepterar budet kommer få se kurser över nuvarande budnivå inom en inte alltför avlägsen framtid om aktien fortsätter att vara noterad. Beroende på hur stor andel som accepterar är det möjligt att aktien fortsätter handlas på börsen även om budet fullföljs. De som inte accepterat kan således fortsätta att äga aktien.

Ytterligare estimathöjningar på grund av robotkirurgi

Orthopedics överträffade våra förväntningar även i Q1. De stora spelarna inom ortopedisk robotkirurgi, varav de flesta är kunder till Elos, är entusiastiska till utvecklingen inom området. Trots att det är ett tidigt skede och flera nyligen fått eller snart väntas få FDA-godkännanden har Elos redan en betydande försäljning till dem. På sikt kan den bli väldigt betydande.

Estimathöjningar lyfter motiverade värdet till SEK 250 (155)

Vi höjer vårt motiverade värde till SEK 250 (155) drivet av estimatrevideringar. Aktien påverkas av budprocessen just nu, men i värderingen utgår vi från att aktien kommer fortsätta vara noterad. Motiverade värdet är nära DCF-värdet och värderingen är i linje med vår modell som bygger på historiska multiplar, vilket möjligen är konservativt.

Hämta analysen här!

Mer information om Elos Medtech finns på bolagssidan!

Björn Olander
Aktieanalytiker
Murgata Equity Research


Björn Olander äger inte och får heller inte äga aktier i Elos Medtech.
Murgata sponsras finansiellt av bolaget för bland annat analysbevakning.
Läs mer om Murgatas hantering av intressekonflikter med mera här.


Prenumerera på våra utskick så du inte missar något


Björn Olander
Aktieanalytiker och grundare av Murgata Equity Research. Lång erfarenhet som aktieanalytiker från banker och har jobbat vid flera medtech-bolag. Civilingenjör och teknologie doktor från KTH, kandidatexamen i ekonomi från Stockholms Universitet och kurser från Karolinska Institutet.

Läs om andra bolag

Prenumerera på Substack

Följ Murgata på social medier

203FansLike
488FollowersFollow
4,742FollowersFollow
392SubscribersSubscribe

Prenumerera på mailutskick