HomeAktieanalysElos Medtech: Ortopedkirurgernas robotar lyfter tillväxten

Elos Medtech: Ortopedkirurgernas robotar lyfter tillväxten

Elos Medtech:
Ortopedkirurgernas robotar lyfter tillväxten

Trots pandemin växer ortopedisk robotkirurgi fram som ett viktigt område. Elos har redan betydande försäljning och vi tror att marknaden kommer mångdubblas närmaste åren. Bolaget lanserar dentala produkter i USA och våra förväntningar överträffades i Q3. Vi höjer motiverade värdet till SEK 155 (100).

Dags för investerare att blicka bortom pandemin

Liksom för Elos kunder föll försäljningen i Q2 och återhämtade sig i Q3. Den positiva trenden fortsatte in i Q4, även om den ökade smittspridningen kan leda till en svag avslutning. Men även om det är fascinerande att följa utvecklingen månadsvis bör investerare lyfta blicken och se längre fram.

Robotkirurgi inom ortopedi och USA-lanseringar inom dental

Det pågår intensiv aktivitet om robotkirurgi bland ortopedibolagen. Elos tillverkar redan produkter för de bolagen och ser en mycket god efterfrågan inom robotkirurgi som vi tror kommer mångdubblas närmaste åren. Inom Dental lanserar Elos produkter i USA och trots pandemin överträffade bolaget våra estimat betydligt inom det området.

Estimathöjningar lyfter motiverade värdet till SEK 155 (100)

Den starka efterfrågan inom robotkirurgi är den främsta anledningen till att vi höjer estimaten, men vi höjer estimaten även inom Dental och Life Science trots negativa valutaeffekter. Det lyfter även vårt motiverade värde till SEK 155 (100), vilket motsvarar ca 50% uppsida i aktien. Nivån är i linje med vårt DCF-värde och understöds även av Elos historiska multiplar.

Hämta analysen här!

Mer information om Elos Medtech finns på bolagssidan!

Björn Olander
Aktieanalytiker
Murgata Equity Research


Björn Olander äger inte och får heller inte äga aktier i Elos Medtech.
Murgata sponsras finansiellt av bolaget för bland annat analysbevakning.
Läs mer om Murgatas hantering av intressekonflikter med mera här.


Prenumerera på våra utskick så du inte missar något


Björn Olander
Aktieanalytiker och grundare av Murgata Equity Research. Lång erfarenhet som aktieanalytiker från banker och har jobbat vid flera medtech-bolag. Civilingenjör och teknologie doktor från KTH, kandidatexamen i ekonomi från Stockholms Universitet och kurser från Karolinska Institutet.

Läs om andra bolag

Prenumerera på Substack

Följ Murgata på social medier

201FansLike
421FollowersFollow
4,742FollowersFollow
339SubscribersSubscribe

Prenumerera på mailutskick