Din guide till Murgatas rapportsäsong

Din guide till Murgatas rapportsäsong

Äntligen drar rapportsäsongen igång på allvar! Av Murgatas 24 fokusbolag kommer över hälften släppa sina kvartalsrapporter under den här veckan. Tänk så mycket klokare vi kommer vara om bara ett par dagar!

Som vanligt kommer nog en del överraska positivt och en del negativt. Samtidigt kommer en del nya frågetecken dyka upp. Det skapar möjligheter för såväl kortsiktiga traders som långsiktiga investerare som försöker tolka den långsiktiga innebörden av de nya pusselbitarna.

Nervös börs behöver vägledning

Det kommer också bli intressant att se hur rapporterna generellt tas emot av marknaden. Januari inleddes med eufori som fick ätas upp med råge i februari. Sedan dess har börsen stampat på stället (OMXS30 inom ca 1500-1600), men med stor volatilitet och nervositet.

Sentimentet just nu skulle kunna betecknas som avvaktande positivt efter ett positivt mottagande av några av de första rapporterna och några positiva vinstvarningar. Det kan dock vända snabbt och frågan är om vi bryter oss ur konsolideringen på uppsidan eller nedsidan. Kanske får vi svaret på det under den här rapportsäsongen.

Ägnar man sig liksom Murgata åt fundamental aktieanalys blir det mer fokus på respektive bolag än marknaden som helhet. Det är så klart intressant att se hur Q1 föll ut, men det viktigaste är vilka slutsatser man kan dra om framtiden.

Murgata kommenterar vissa fokusbolag

Murgata kommer liksom tidigare kommentera en del rapporter från fokusbolagen, men inte alla. Det behöver inte vara samma som i förra rapportperioden. Flera faktorer avgör, men särskilt när flera rapporter kommer samtidigt kommer en del prioriteras bort.

Kommentarerna släpps naturligtvis på murgata.se. Vi lägger upp länkarna relativt snabbt på Twitter, så se till att följa oss på @MurgataER. Murgata kommer också bli lite mer aktiva på Facebook (följ och like:a MurgataER nu). För övrigt finns vi även på LinkedIn (följ här), men där publiceras inte den här typen av kommentarer. Missa inte heller att anmäla dig till e-maillistan som även den kommer bli mer aktiv inom kort!

Rapportkalender: Murgatas fokusbolag

I rapportkalendern nedan kan du klicka på bolagsnamnet för att komma till respektive bolagssida och läsa mer om bolaget. Eller gå direkt till vår bolagssida.

Vecka 15

Tisdag 24 april
Vitrolife (rapportkommentar från Q4 här)
Elos Medtech
GHP

Onsdag 25 april
Biogaia (rapportkommentar från Q4 här)
Hansa Medical

Torsdag 26 april
C-RAD (rapportkommentar från Q4 här)
Getinge (rapportkommentar från Q4 här)
Xvivo Perfusion (rapportkommentar från Q4 här)
Biotage
Medicover

Fredag 27 april
Episurf (rapportkommentar från Q4 här)
AddLife
Recipharm

Vecka 16

Nästa vecka är lite sönderhackad med Valborg på måndag 30 april. Det är också en halvdag, så börsen stänger klockan 13. Det är nog klokt att inget av våra fokusbolag rapporterar då och tisdagen den 1 maj är röd dag i dubbel bemärkelse. Många kommer nog betrakta den kommande helgen som långhelg och stämpla in på allvar på onsdagen.

Onsdag 2 maj
Probi (rapportkommentar från Q4 här)

Torsdag 3 maj
Cellavision (rapportkommentar från Q4 här)
Capio

Fredag 4 maj
Arjo (rapportkommentar från Q4 här)
Attendo

Vecka 17

Tisdag 8 maj
Bactiguard
Moberg Pharma

Onsdag 9 maj (halvdag)
RaySearch (rapportkommentar från Q4 här)

Vecka 18

Måndag 14 maj
Boule

Brutna rapportperioden 4Q17/18

29 maj
Sectra 4Q17/18

1 juni
Elekta 4Q17/18

 

Björn Olander
Aktieanalytiker
Murgata Equity Research